Item image

Mariska Winckler

Dieetfit

Mijn interesse voor voeding en leefstijl is ontstaan toen ik me bewust werd van mijn eigen strijd met voeding. Ik was niet te zwaar maar wilde dat ook absoluut niet worden en plukte uit ieder dieet iets mee hetgeen ik toepaste in mijn eigen dieet om maar niet ‘dik’ te worden. Tijdens mijn voorgaande opleidingen had ik een en ander geleerd over voeding en als doktersassistente zag ik dat mensen vaak problemen hadden met hun gezondheid, vaak gerelateerd aan hun leefstijl, gewoontes en hun gewicht.

Ik kreeg de behoefte om vanaf de andere kant, de preventieve kant, mensen te helpen, vóórdat ze echt ziek zouden worden. Na mijn opleiding HBO-studie Voeding en diëtetiek ben ik in 2013 mijn eigen leefstijl- en voedingsadviesbureau Dieetfit begonnen.

Het is mijn passie om mensen van jong tot oud te begeleiden naar een gezonde leefstijl zodat ze zich fitter en gelukkiger voelen. Aansterken, aankomen, afvallen, spiermassa opbouwen, alles is mogelijk met de juiste coaching en kennis. Diëtistenpraktijk Dieetfit begeleid ook bij emotie eten, onmisbaar vinden wij omdat veel mensen hiermee kampen! We zien veel patiënten met metabool syndroom, leververvetting, diabetes, hart- en vaatziekten, hypertensie hoog cholesterol en COPD. Ook begeleiden we kinderen naar een gezond gewicht en naar een gevarieerd eetpatroon met Lekker Puh.

Zelf rookte ik vroeger ook, sinds 2022 begeleid ik ook om te Stoppen met Roken als erkend coach, superleuk en dankbaar werk!

Het verminderen van klachten en het medische gedeelte van mijn werk is de kers op de taart! Als mensen meer zelfvertrouwen krijgen, minder medicatie nodig hebben, revalidatie goed verloopt, mensen meer kwaliteit van leven ervaren, het lukt om te stoppen met roken, emotie eten de baas worden, een gezond gewicht bereiken bij ondervoeding of bijvoorbeeld van hun buik- of allergieklachten af zijn, maakt dit mijn dag top!

Opleidingen Mariska Winckler- Bouman:

2022 sept.: Geaccrediteerd Stoppen Met Roken Coach Altena aangesloten bij Zohealthy
2021 jan.: Leefstijlcoach praktiserend GLI en toetreding bij BLCN, middels CooL licentie Zohealthy
2020 maart: CooL GLI Start instructie
2020 feb: Diëtist- leefstijlcoach accreditatie Kwaliteitsregister Paramedici
2019 nov: Allergie diëtiste Pit Actief
2019 maart: Post HBO Leefstijlcoach Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN)
2019 aug: Emotie eten de Baas cursus
2018 aug: Bhv-cursus
2013 dec: Post HBO Sportdiёtetiek HAN Arnhem Papendal
2012 juni: NHG-triage certificaat behaald
2012 feb: EHBO-diploma herhaald
2007- 2011: Opleiding HBO Voeding & Diëtetiek aan HAN te Nijmegen
2011 Minor Motivational Interviewing
2011 & 2009-feb: Reanimatie certificaat nr. 47951
2004-2007: Gediplomeerd doktersassistente aan het Roc Zadkine te Rotterdam
2002-2004: Verpleegkundige A aan het ROC te Utrecht, basiscertificaat Helpende

Diëtist, leefstijlcoach en kinder-eetcoach (Lekker puh), voor onder- en overgewicht, obesitas. Allergie diëtiste, sport diëtiste, gespecialiseerd in Diabetes, Hart- en vaatziekten, hypertensie, leververvetting, COPD. Emotie eten de baas specialist.


  • Nijverheidstraat 41, 4261TK, Wijk en Aalburg