Item image

Ludwien de Brabander

ZBVO en Laverhof

Volwaardige voeding voor ouderen is belangrijk voor een goede gezondheid en het beperken van klachten, maar eten moet ook lekker blijven.

Centraal staat dat de behandeling een positieve bijdrage levert aan de eigen functionaliteit, kwaliteit van leven en de mogelijkheid om zo lang mogelijk deel te nemen in de samenleving.

Op latere leeftijd maak je daarbij soms andere keuzes. Het is mijn taak als diëtist daar samen met u de meest passende afwegingen in te maken.

Omdat er vaak sprake is van meerdere ziektebeelden waarvoor soms tegenstrijdige voedingsadviezen kunnen gelden is een voedingsadvies voor een oudere soms een puzzel. En zeker bij ouderen is de problematiek breder dan voeding alleen.

Ik neemt somatische-, functionele-, psychologische- en sociale factoren mee in mijn adviezen. Het is niet zo makkelijk om de juiste dingen te eten als je niet naar de winkel kunt, als je je vaak verslikt of verdrietig bent omdat je partner overleden is.

Ik ben gewend om in een multidisciplinair team te werken en weet daarom ook meer van andere vakgebieden, en kan inschatten of het een meerwaarde heeft om bv. een logopedist of ergotherapeut in te schakelen. Daar kunnen mijn cliënten echt wel voordeel aan hebben.

Voor veel ouderen is het lastig om naar een spreekuur te komen, dus als het nodig is kom ik graag bij u thuis.

Aangesloten bij: DGO / ParkinsonNet / NVD
Werkzaam binnen: 1e en 2e lijn
  • De Hoef 96 5242CN Rosmalen
  • Deken Baekersstraat 83 5482 JD Schijndel
  • Eerdsebaan 1A 5482 DA Wijbosch
  • Zijlstraat 1 5473 CJ Heeswijk